Certifikace

Pro neustálé zvyšování kvality a vysoké úrovně našich produktů jsme zavedli řadu certifikací. Některé jsou předepsané legislativou, jiné jsme získali na základě potřeby uvádět na trh kvalitní a bezpečné výrobky.

HACCP

HACCP je zkratka z anglického názvu "Hazard Analysis and Critical Control Points" (analýza nebezpečí a kritické kontrolní body). Tato zkratka se ve světě používá pro systém preventivních opatření, sloužících k zajištění zdravotní nezávadnosti potravin a pokrmů během všech činností, které souvisejí s výrobou, zpracováním, skladováním, manipulací, přepravou a prodejem konečnému spotřebiteli.

Systém HACCP udává, jaké prostředky a postupy jsou nezbytné k tomu, aby se předcházelo nebezpečím, která ohrožují zdraví konzumenta ještě předtím, než se mohou projevit. Správně zavedený a fungující systém HACCP v prvé řadě snižuje riziko ohrožení zdraví spotřebitele a zároveň chrání výrobce nebo prodejce v případě vymáhání náhrad za případné poškození zdraví.

Certifikaci systémem HACCP vždy ověřují a udělují kvalifikovaní externí auditoři, na základě několikadenního auditu všech oblastí, kterých se tento systém týká.

Od roku 2004 společnost LEROS vlastní certifikát HACCP a ISO 9001:2008, přičemž v roce 2008 byly oba certifikáty úspěšně obnoveny recertifikací.

  • certifikat_haccp_2016_cz

ISO

ISO 9001 je mezinárodně uznávaná norma pro Systém managementu kvality (QMS). Tato norma udává systém a soubor pravidel, která zabezpečí smysluplný přístup k řízení všech částí výrobních a obchodních činností tak, aby bylo dosaženo spokojenosti každého zákazníka plněním jeho požadavků.

  • Certifikát ISO 9001

GMP

Zkratka GMP je z anglické názvu Good  Manufacturing  Practice – překládá se jako Správná výrobní praxe. Jedná se o systém managementu pro řízení organizace s ohledem především na bezpečnost výrobku a záruku kvality pro koncového spotřebitele. Tento systém garantuje kvalitu, stabilitu a obsah účinných látek při výrobě.

Společnost LEROS vyrábí plně v souladu s postupy Správné výrobní praxe SVP (GMP). Správná výrobní praxe je legislativně vyžadována při výrobě léčiv, společnost však tyto postupy dodržuje i při výrobě doplňků stravy z řady bylinných čajů i při výrobě potravinářských výrobků.

  • Certifikát SVP
  • Certifikát SVP
  • Certifikát SVP
  • Certifikát SVP


  • Certifikát SVP
  • Certifikát SVP
  • Certifikát SVP

BIO

BIO je česká národní značka pro biopotraviny. K jejímu udílení jsou Ministerstvem zemědělství pověřeny vybrané kontrolní organizace, které jsou oprávněny udělit certifikát BIO na základě kontrolního auditu, který prověří plnění všech podmínek stanovených příslušnou právní úpravou.

Společnost LEROS je držitelem certifikace Ekologického zemědělství - organic farming ( BIO).

  • Certifikát na biopotraviny
  • Certifikát / Ekologické zemědělství (BIO)
  • Certifikát / Ekologické zemědělství ( BIO)
  • Certifikát / Ekologické zemědělství ( BIO)

KLASA

Národní značka KLASA je udělována Ministerstvem zemědělství ČR a plní informační roli pro spotřebitele potravin a obchodníky, které informuje, že výrobek oceněný značkou KLASA, je:

  • nadstandardní kvality zaručující jeho ojedinělost ve vztahu k běžným výrobkům dostupným na českém trhu
  • zcela nebo zčásti vyroben z domácích surovin
  • obsahuje stoprocentní podíl tuzemské práce
  • jeho kvalita je srovnatelná nebo lepší než u podobných dovážených produktů, nebo je jeho receptura ojedinělá
  • jeho kvalita je stálá, včetně dodržování hygienických a technologických postupů, složení popř. balení
  • jeho gastronomické vlastnosti jsou stálé a na odpovídající úrovni

Společnost LEROS získala v červnu roku 2005 národní značku KLASA na prvních pět výrobků a v roce 2011 společnost nadstandardní kritéria opět splnila a značka KLASA na uvedených pět výrobků byla znovuudělena.

  • Certifikát Leros Baby Čaj pro kojící matky
  • Certifikát Leros Baby Dětský čaj bylinný
  • Certifikát Leros Baby Kašel, průdušky
  • Certifikát Leros Natur Echinacea Tea Imunita
  • Certifikát Leros Natur Spánek, nervy