Od dnešního dne 14.4. nemůžeme zaručit doručení zboží do Velikonoc, děkujeme za pochopení a trpělivost!

Hrušeň obecná Lahodné hrušky jsou tradiční a populární ovoce

Hrušeň obecná Lahodné hrušky jsou tradiční a populární ovoce

Hrušky jsou známým a populárním ovocem. Obsahují mnoho cukrů, vlákninu, vitamíny a minerály.

Latinský název Pyrus communis

Lidové názvy Hruška, polnička

Popis a výskyt Opadavý listnatý strom. Jde o hybridní druh se složitým vývojem. Bývá pravidelně napadán rzí a jinými chorobami, takže se nepěstuje v rozsáhlejších plantážích.

Zpracování Sklízí se plody v plné zralosti, případně před dozráním (při dlouhodobém skladování a zavařování).

Účinné látky Organické kyseliny, cukry, vláknina, vitamín C, flavonoidy, minerální látky a další.

Účinky Ve srovnání s mnoha jinými druhy ovoce mají hrušky nízký obsah kyselin. Jsou proto dobře tolerovány i lidmi, kteří jsou na kyseliny v potravě citliví. Obsahují vlákninu, řadu vitamínů a minerálů. Vyšší dávky působí mírně projímavě.

Rizika Nemá vážná rizika.

Dávkování Bez omezení.

Zajímavosti Už ve staré řecké báji o Tantalovi se objevuje hrušeň. Hlavní hrdina odsouzený za své zlé činy prý na její plody nikdy nedosáhl a navždy ho trápil hlad a žízeň.

Sbíraná část Plod (Pyri fructus)

Sušení, sesychací poměr Hrušky omyjeme , osušíme ,nakrájíme na plátky a sušíme při teplotě 55-60 °C Uskladníme ideálně v uzavíratelných sklenicích nebo uzavíratelných nádobách.

Doba sběru V době zralosti, obvykle září -říjen

Kde se ukrývá Hrušeň obecná

LEROS Čajový dýchánek Černý rybíz & hruška
13%

Čajový dýchánek Černý rybíz & hruška

69 Kč 79 Kč 138 Kč / 100 g