Blog
Zlaté mléko na zahřátí a imunitu
Dýňový koláč
Co by to bylo za podzimní atmosféru bez dýňového receptu? My jsme si pro vás s Pavlou alias @vintagekitchen.cz připravili recept na neodolatelný dýňový koláč.
Rakytníkový džem
Podzim je tady a s ním přichází čas, kdy se příroda připravuje k odpočinku, zatímco my sklízíme poslední plody léta, abychom si uchovali jejich sílu na zimní měsíce. Mezi těmito poklady vyčnívá rakytník – zářivě oranžové bobule plné vitamínů a energie, které se uchované v různých podobách stávají nedocenitelným zdrojem výživy právě v období, kdy je to nejvíce potřeba.
Recept na dožínkový koláč
Snad jen jediný český moučník nás proslavil až v dalekých koutech světa a dalo by se o něm říct, že je klenotem naší kuchyně. Kynutý koláč provoněný ovocem, zavařeninou, mákem nebo tvarohem se v mnoha podobách zapsal do tradic krajů českých i moravských a zdobil slavnostní stoly během svatebních oslav, rodinných událostí, významných svátků vánočních, velikonočních či svatodušních.
Levandulové crème brûlée
Obzvláště teď v létě se levandule hodí k přípravě nejrůznějších sladkých dezertů. Proto jsme si pro vás připravili recept na crème brûlée, které levandule povýší na lahodnou a voňavou pochoutku a přenese vás do levandulových lánů.
Osvěžující mátová zmrzlina
Léto je období, kdy horké počasí může být vyčerpávající a hledáme způsoby, jak se ochladit a osvěžit. Kromě běžných metod, jako je pití studených nápojů a pobyt ve stínu, mohou být skvělým pomocníkem byliny a rostliny, které mají chladivé účinky.
Oslavte letní slunovrat slunečním čajem!
Blíží se nejdelší den v tomto roce – letní slunovrat. Tento magický čas slavili naši předci již od pradávna a je spojen s mnoha tradicemi a rituály. Jedním z tradičních způsobů, jak si užít dlouhé slunné letní dny, spojit se s přírodou a vychutnat si její dary, je příprava slunečního čaje.